Sposób przygotowania:
Polska zapiekankaKrok 1
Mięso kroimy w cienkie paski
Krok2
Mięso przesmażamy na 3 łyżkach oleju
Krok 3
Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy je w plasterki
Krok 4
Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
Krok 5
Z dyni pozbywamy się za pomocą łyżki nasion. Obieramy. Kroimy w plastry a następnei w średniej wielkości plasterki
Krok 6
Marchew obeiramy i myjemy. Za pomocą obierki do warzyw kroimy na plasterki
Krok 7
Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy przypraw i mieszamy. Natkę pietruszki siekamy
Krok 8
Na dno naczynia żaroodpornego ukłądamy warstwami:
1/2 ziemniaków, cebula, dynia, marchew, mięso pietruszka i ziemniaki
Krok 9
Całość polewamy śmietaną. Pieczemy przez 70 minut w 200 stopniach
karola25
paolineczka