Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Polska zapiekanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać, a następnie pokroić w plasterki.

Polska zapiekanka

Składniki:

Polska zapiekanka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Polska zapiekanka
Posypać przyprawą do pizzy i zapiekanek Galeo. Obrane cebule posiekać i zeszklić na 3 łyżkach masła. Kiełbasę pokroić w plasterki. Formę do zapiekania natrzeć czosnkiem, posmarować łyżką masła, posypać bułką tartą. Ułożyć ziemniaki, przekładając cebulą i kiełbasą. Zalać śmietaną i posypać tartym serem. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl