Sposób przygotowania:
Południowoafrykańskie piersi z kurczaka
Cytryny należy sparzyć wrzątkiem i wyszorować. Wyciskamy z nich sok oraz ścieramy skórkę do wysokiego naczynia, dodajemy pokruszone krakersy, masło, odrobinę soli i pieprzu, posiekaną natkę, wszystko razem blendujemy/miksujemy. Piersi należy umyć, oczyścić, podzielić na kotlety i rozbić. Przygotowujemy 3 talerze: na jednym rozsypujemy mąkę, na drugim miksturę z krakersami a na trzecim rozkłócone jajka pomieszane z sosem czosnkowym. Kawałki mięsa moczmy najpierw w mące, następnie w jajku z sosem czosnkowym, na końcu obtaczamy krakersową panierką. Układamy kawałki mięsa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 20-30 minut.
eliza135
darmiona
jaNina