Sposób przygotowania:
Pomarańcze nadziewane farszem z drobiu.
Pomarańcze opłukać i obciąć w poprzek,tak aby można było wydrążyć owoce z miąższu.Obrać z białych skórek i pestek mią-
-ższ i wymieszać ze zmielonym lub pokrojonym mięsem z kurcza-
-ka,dodać garstkę ziół prowansalskich,przypraw i wyciśnięty sok z
cytryny(bez pestek).Zmieszanymi składnikami nadziewać wydrąż-
-one miseczki ze skórek pomarańczowych,które można pociąć w
ząbki.Podawać jako przekąskę.
-ższ i wymieszać ze zmielonym lub pokrojonym mięsem z kurcza-
-ka,dodać garstkę ziół prowansalskich,przypraw i wyciśnięty sok z
cytryny(bez pestek).Zmieszanymi składnikami nadziewać wydrąż-
-one miseczki ze skórek pomarańczowych,które można pociąć w
ząbki.Podawać jako przekąskę.
msewka