marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pomarańcze nadziewane farszem z drobiu.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pomarańcze umyć i wydrążyć połówki,a miąższ obrać ze skórek i zmieszać z kawałkami kurczaka i przyprawić.Nadziewać tym miseczki ze skórek.

Pomarańcze nadziewane farszem z drobiu.

Składniki:

Pomarańcze nadziewane farszem z drobiu.

 

Sposób przygotowania:

Pomarańcze nadziewane farszem z drobiu.
Pomarańcze opłukać i obciąć w poprzek,tak aby można było wydrążyć owoce z miąższu.Obrać z białych skórek i pestek mią-
-ższ i wymieszać ze zmielonym lub pokrojonym mięsem z kurcza-
-ka,dodać garstkę ziół prowansalskich,przypraw i wyciśnięty sok z
cytryny(bez pestek).Zmieszanymi składnikami nadziewać wydrąż-
-one miseczki ze skórek pomarańczowych,które można pociąć w
ząbki.Podawać jako przekąskę.