Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pomarańczowa marchewka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Słodko-ostra, pomarańczowa marchewka do obiadu

Pomarańczowa marchewka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowa marchewka

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowa marchewka
Marchewki obrać, odkroić końce i umyć, pokroić w plasterki. Pomarańczę umyć i sparzyć, wycisnąć sok. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cukier i marchewkę, chwilę smażyć na dużym ogniu. Dodać wyciśnięty sok z pomarańczy, doprawić imbirem, cynamonem oraz solą. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut aż marchewką zmięknie a sos się zredukuje. Marchewkę oprószyć na talerzu białym pieprzem. Podawać do drugiego dania.
Pomarańczowa marchewka
Marchewki obrać odkroić końce i umyć pokroić w plasterki
Pomarańczowa marchewka
Pomarańczę umyć osuszyć i sparzyć wycisnąć sok
Pomarańczowa marchewka
Na patelni rozpuścić masło wrzucić cukier i marchewkę chwilę smażyć na dużym ogniu
Pomarańczowa marchewka
Dodać wyciśnięty sok z pomarańczy doprawić imbirem cynamonem oraz solą Dusić pod przykryciem ok 10 minut aż marchewką zmięknie a sos się zredukuje

Tagi:

marchewka