Sposób przygotowania:
Pomarańczowa pierś kurczaka
1. Przygotowujemy galaretki z soku pomarańczowego i agaru. Zagotowujemy około 100ml soku, następnie wsypujemy do niego agar i mieszamy. Po minucie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy miseczkę z wodą i drugą z olejem. Gdy sok zacznie delikatnie gęstnieć nabieramy go na łyżkę i delikatnie wlewamy do miseczki z olejem. Po około 1min. wyciągamy je i przekładamy do miseczki z wodą. Po przepłukaniu przekładamy na papierowe ręczniki. 2. Gotujemy ryż około 12minut. Przekładamy go na nagrzaną patelnie dodajemy łyżeczkę kurkumy i mieszamy podlewając go odrobinę wodą. 3. Przygotowujemy sos. Gotujemy resztę soku z papryką chili(rozcięta bez pestek)i melisą(zostawiamy 1 top do dekoracji) około 3min na koniec dodajemy masło. Redukujemy do dużej gęstości. 4. Tniemy kurczaka w plastry solimy i obsmażamy go na patelnie grillowej lub grillu. 5. Nakładamy wszystko na talerz i dekorujemy chili i melisą