Sposób przygotowania:
Pomarańczowe muffiny
Piekarnik nagrzac do 180 st. Mąkę przesiac i wymieszac z proszkiem do pieczenia i solą.Pomarańcze obrać, ściąć ze skórki białą skórkę od środka, pociąć na paseczki i usmażyć z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami wody. Miąższ pomarańczy pokroić na kawałki.. Z cukru i jajka utrzeć kremową masę, stopniowo dodawac masło. Do masy jajecznej dodać sok z pomarańczy, mąkę z proszkiem i solą. Napełnić foremki ciastem do 2/3 wysokości, poukładać po 2-3 kawałki pociętego owocu i iec 20-25 minut, kontrolując muffiny i wyjąć, kiedy zarumienią się na złoto-brązowo. Muffiny zostawić w foremce na 5 minut, a potem przelożyć na kratkę do ostudzenia. Dekorować lukrem a na wierzch ułożyć usmażoną skórkę z cytryny..
darmiona