dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pomarańczowe ślimaczki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Fajne ciasteczka na przekąskę.

Pomarańczowe ślimaczki z marmoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowe ślimaczki z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowe ślimaczki z marmoladą
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Dodajemy margarynę, jajko oraz startą skórkę z pomarańczy. Zagniatamy ciasto. Owijamy z folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum pół godziny. Ciasto cienko rozwałkowujemy, smarujemy marmoladą i zwijamy jak roladę. Kroimy około pół centymetrowe plasterki. Układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego.
Pomarańczowe ślimaczki z marmoladą
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto.
Pomarańczowe ślimaczki z marmoladą
Ciasto owjamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny.
Pomarańczowe ślimaczki z marmoladą
Rozwałkowane ciasto smarujemy marmoladą.
Pomarańczowe ślimaczki z marmoladą
Zwinięte ciasto w roladę kroimy w plasterki i pieczemy.

Tagi:

jajko jajka