Sposób przygotowania:
Pomarańczowo-makowe babeczki cycki
Masło,skórkę z pomarańczy i cukier miksujemy razem do białości a następnie dodajemy jajka,sok i dalej miksujemy.Do miksowanej masy dodajemy mękę z proszkiem i miksujemy do czasu dokładnego połączenia się. Do foremek na mufinki dajemy po 1 łyżce masy następnie po 1 łyżeczce masy makowej i znów przygotowaną masę.Delikatnie wyrównujemyPieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20 min. Po upieczeniu studzimy babeczki na kratce. Po wystudzeniu babeczek delikatnie smarujemy górę dżemem. Z różowej masy cukrowej wycinamy kórko wielkości babeczek i przyklejamy je na posmarowanej dżemem babeczce.Z brązowej masy cukrowej formujemy sutki i przyklejamy je pomocą odrobiny dżemu na cycusiach :) Smacznego :)
marietta