Sposób przygotowania:
Kawior o smaku gazpacho
Pomidory sparzamy i zdejmujemy skórkę, pozbywamy się pestek i kroimy w kostkę. Dodajemy sok, który wypłynął nam z obierania pomidorów i rozmrożone warzywa Hortex. Całość blendujemy na bardzo gładką konsystencję i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie dodajemy 2 g agaru i dokładnie mieszamy. Całość zagotowujemy i gotujemy ok min, delikatnie chłodzimy i nabieramy w większą strzykawkę. Małymi kropelkami wpuszczamy dość gorące gazpacho do zimnego oleju. Wyjmujemy nasze kulki kawioru i odsączamy na sitku. Ocet balsamiczny łączymy z 2 g agaru. Dokładanie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok min, odstawiamy do delikatnego wystudzenia i nabieramy płyn do większej strzykawki. Następnie małymi kropelkami wpuszczamy zawartość strzykawki do zimnego oleju. Odsączamy na sitku. Na np łyżeczce układamy kawior z gazpacho, dokładamy kawior z octu i dekorujemy natką pietruszki. Podajemy schłodzone.