Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kaszka manna z kremem pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Deser z waniliowej kaszy manny z jajecznym kremem pomarańczowym... Prosty i szybki w przygotowaniu:)

Kaszka manna z kremem pomarańczowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszka manna z kremem pomarańczowym

 

Sposób przygotowania:

Kaszka manna z kremem pomarańczowym
Pomarańcze umyć i sparzyć. Z jednej pomarańczy zetrzeć skórkę, ze wszystkich wycisnąć sok. Do soku i skórki pomarańczowej dodać cukier, jajka i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać, zagotować. Gotować na małym ogniu ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając rózgą. Do gorącego kremu dodać masło. Mieszać, aż wszystko się połączy. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę manną i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty cały czas mieszając. Kaszę i krem lekko przestudzić. Połowę kaszy rozłożyć do szklaneczek. Na kaszy rozłożyć połowę kremu pomarańczowego. Na to resztę kaszy, na wierzch resztę kremu. Każdą porcję deseru posypać kolorową posypką. Podawać od razu po przygotowaniu.
Kaszka manna z kremem pomarańczowym
Mąka ziemniaczana cukier i jajka dodane do soku i skórki z pomarańczy.
Kaszka manna z kremem pomarańczowym
Masło dodane do ugotowanego gorącego kremu pomarańczowego.
Kaszka manna z kremem pomarańczowym
Kasza manna ugotowana na mleku z dodatkiem cukru waniliowego.
Kaszka manna z kremem pomarańczowym
Połowa lekko przestudzonej kaszy rozłożona do szklaneczek.