Sposób przygotowania:
Kaszka manna z kremem pomarańczowym
Pomarańcze umyć i sparzyć. Z jednej pomarańczy zetrzeć skórkę, ze wszystkich wycisnąć sok. Do soku i skórki pomarańczowej dodać cukier, jajka i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać, zagotować. Gotować na małym ogniu ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając rózgą. Do gorącego kremu dodać masło. Mieszać, aż wszystko się połączy. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę manną i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty cały czas mieszając. Kaszę i krem lekko przestudzić. Połowę kaszy rozłożyć do szklaneczek. Na kaszy rozłożyć połowę kremu pomarańczowego. Na to resztę kaszy, na wierzch resztę kremu. Każdą porcję deseru posypać kolorową posypką. Podawać od razu po przygotowaniu.