Sposób przygotowania:
Lekka pianka cappuccino z wafelkiem
Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy aż się rozpuści, zostawiamy do ostygnięcia. Kawałek wafelka zostawiamy w całości, a resztę kroimy w drobno kosteczkę.
Mleko wlewamy do miski, dodajemy cukier puder i śmietan- fix miksujemy. Gdy zaczyna powoli teżeć dodajemy kawe cappuccino, chwilę miksujemy i wlewamy przestudzoną żelatyne.
Miksujemy przez chwilę i dodajemy pokrojony wafelek.
Delikatnie mieszamy łyżką i przekładamy do pucharków.
Odstawiamy do całkowitego stężenia.
Dekorujemy bitą śmietaną i wafelkiem.
Mleko wlewamy do miski, dodajemy cukier puder i śmietan- fix miksujemy. Gdy zaczyna powoli teżeć dodajemy kawe cappuccino, chwilę miksujemy i wlewamy przestudzoną żelatyne.
Miksujemy przez chwilę i dodajemy pokrojony wafelek.
Delikatnie mieszamy łyżką i przekładamy do pucharków.
Odstawiamy do całkowitego stężenia.
Dekorujemy bitą śmietaną i wafelkiem.