Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pomarańczowy mus z dyni i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mus z jabłek i dyni to świetny dodatek do ciasta i deserów.

Pomarańczowy mus z dyni i jabłek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomarańczowy mus z dyni i jabłek

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy mus z dyni i jabłek
Dynię obrać, usunąć włóknisty miąższ, resztę pokroić w kostkę. jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Pomarańcze dokładnie umyć, sparzyć wrząca wodą. Tarką o średnich oczkach zetrzeć skórkę a z pomarańczy wycisnąć sok. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do garnka, dodać sok, cukier, cukier waniliowy i gotować około 1 godziny. Następnie zdjąć z ognia, zmiksować. Mus można gorący przełożyć do słoików, zakręcić zakrętki i pasteryzować lub odwrócić do góry dnem, odłożyć w chłodne miejsce. Wykorzystać do ciasta i deserów.
Pomarańczowy mus z dyni i jabłek
Jabłka i dynię obrać usunąć miąższ pokroić na kawałki
Pomarańczowy mus z dyni i jabłek
Włożyc do garnka wlać sok z pomarańczy dodać cukier
Pomarańczowy mus z dyni i jabłek
Gotować na wolnym ogniu około jednej godziny