Sposób przygotowania:
Pomidor nadziewany jarzynami - zapiekany
Pomidory umyc i naciac wokol ogonka celem wydrazenia srodkow. Kalafior umyc, podzielic na malutkie rozyczki. Fasolke umyc, pokroic w male skosne kawaleczki. Seler umyc i pokroic w niezbyt grube plasterki (ok 3 mm) Kalafior, fasolke i seler ugotowac po kolei na parze, lub w wodzie ale naprawde tylko krociutko. Przygotowanie: Pomidory umyc i naciac wokol ogonka celem wydrazenia srodkow. Kalafior umyc, podzielic na malutkie rozyczki. Fasolke umyc, pokroic w male skosne kawaleczki. Seler umyc i pokroic w niezbyt grube plasterki (ok 3 mm) Kalafior, fasolke i seler ugotowac po kolei na parze, lub w wodzie ale naprawde tylko krociutko. Maja pozostac lekko twardawe. Rozgrzac piekarnik na temp. 200°C. 4 lyzki smietany wymieszac z pol lyzeczki ziolowego warzywka. Nalac po 1 1/2 lyzki do kazdego pomidora. Nalozyc ugotowanych warzyw. Reszta smietany polac na wierzchu. Ulozyc w zaroodpornym naczyniu i wstawic do goracego pieca na ok 7 minut. Na sam koniec jesli mamy funkcje grila w piekarniku, mozna na 2 minutki dopalic w temp. 220°C.