Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pomidor z fetą i szczypiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna przystawka lub też kolacja czy śniadanko dla osób lubiących to zestawienie. Idealne do bułki i kubka herbaty.

Pomidor z fetą i szczypiorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidor z fetą i szczypiorem

 

Sposób przygotowania:

Pomidor z fetą i szczypiorem
Pomidora myjemy (możemy również obrać go ze skórki), kroimy w plastry. Ser feta również kroimy w plastry nie szersze niż plastry pokrojonego pomidora. Szczypiorek płuczemy a następnie siekamy. Na talerzyku układamy dwa rzędy pomidora, między pomidory wkładamy plastry sera feta. Całość oprószamy posiekanym szczypiorkiem. Możemy posolić i oprószyć pieprzem do smaku.
Pomidor z fetą i szczypiorem
Etap 1 pomidora myjemy i kroimy w plastry
Pomidor z fetą i szczypiorem
Etap 2 ser feta zostaje również pokrojony w plastry
Pomidor z fetą i szczypiorem
Etap 3 szczypiorek płuczemy i siekamy drobno
Pomidor z fetą i szczypiorem
Etap 4 na talerzyku układamy pomidory a pomiędzy wkładamy fetę

Tagi:

sery ser