Sposób przygotowania:
Chłodnik urodzinowy :
Pokroić szczypior i koper .Rzodkiewkę utrzeć na tarce jarzynowej w cienkie plasterki, a obrane ogórki utrzeć na tarce na ,, grubych oczkach " .Pomidory suszone pokroic w paseczki . Buraka utrzeć na tarce ( grube oczka ). , zalać 100 mll wody i ugotować - ostudzić.Rozetrzeć czosnek z odrobiną soli . Wymieszać wszystkie składniki ( buraczek z wodą w której sie gotował ). Doprawić do smaku solą , cukrem, pieprzem , sokiem z cytryny , cukrem i barszczem .Dodać Fetę .
Wstawić na trochę do lodówki by się schłodził .
Podawać układając na chłodniku ćwiartki jaj na twardo i mięso raków - posypać koprem. Udekorować zielonym i czerwonym cawiartem .
Wstawić na trochę do lodówki by się schłodził .
Podawać układając na chłodniku ćwiartki jaj na twardo i mięso raków - posypać koprem. Udekorować zielonym i czerwonym cawiartem .
Tit
Natala1210
Sarenka
luna
msewka