iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pomidorki nadziewane pastą jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomidorki nadziewane pastą jajeczną z kuskusem

Pomidorki nadziewane pastą jajeczną

Składniki:

Pomidorki nadziewane pastą jajeczną

 

  • 1/2 kg pomidorki,
  • 5 szt jajka,
  • 1 szklanka Kuskus,
  • owoce goji,
  • 4 łyżki majonezu,
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pomidorki nadziewane pastą jajeczną
Pomidorki wybierajmy małe myjemy osuszamy. Odcinamy górną część i nożem delikatnie wyciągamy środek pomidora. Jajka gotujemy na twardo. Chłodzimy obieramy i miksujemy na pastę z dodatkiem majonezu. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy i odstawiamy. Gdy napęcznieje mieszamy i studzimy. Zimną kasze dodajemy do jajek. Mieszamy , dodajemy majonez i pieprz do smaku . Taką pastę nakąłdamy do pomidorków. Ozdabiamy owocami goji.