Sposób przygotowania:
Pomidorowa kalafiorowa
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, papryczkę chili pokroić w bardzo małą kostkę (bez pestek). W garnku rozgrzać olej, wrzucić do niego cebulę, czosnek i papryczkę chili, zeszklić je. Marchewki obrać, pokroić w ćwierć plasterki. Kalafior podzielić na niezbyt duże różyczki. Marchewki i kalafior wrzucić do garnka, wymieszać i smażyć razem ok. 2 minuty, co chwilę mieszając. Wlać do nich bulion, dodać umyte liście pora i selera, zagotować. Gotować ok. 10-15 minut. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dodać je razem z koncentratem pomidorowym do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.