Sposób przygotowania:
Pomidorowa na utartych warzywach 2
Obrać i umyć warzywa. Utrzeć na tarce marchew, pietruszkę i seler . Por pokroić w cienkie pół plasterki. W garnku rozgrzać olej. Wrzucić warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Mieszając smażyć do lekkiego zrumienienia warzyw. Zalać wodą dodać szczyptę soli i gotować 20 minut. Wlać przecier. Zagotować. Jajka roztrzepać widelcem. Wlewać cienkim strumieniem na wrzącą zupę. Gotować minutę. Doprawić zupę do smaku maggi i cukrem. Podawać posypaną drobno usiekaną natką pietruszki. * Jeśli ktoś chce może podawać ze śmietanką lub kwaśną śmietaną - ja podaję bez. ** w tle książka o potrawach z pomidorów w kształcie pomidora :)