aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pomidorowa wieżyczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo ciekawe w wyglądzie i smaku pomidorowe wieżyczki. Smak jajek w majonezie fajnie łączy się z pomidorami a dodanie startego sera nadaje całości ciekawych walorów smakowych.

Pomidorowa wieżyczka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa wieżyczka

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa wieżyczka
Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie ścieramy je na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do nich majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w grubsze plastry. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Na talerzach układamy plaster pomidora, na nim masę jajeczną i starty ser. Przykrywamy kolejnym plastrem pomidora na niego ponownie układamy masę jajeczną i starty ser… Czynność powtarzamy do wykorzystania składników. Powstałe wieżyczki pomidorowe odstawiamy na 15 minut, żeby smaki przegryzły się. Tak przygotowane wieżyczki możemy podawać jako przystawkę na przyjęciach, na pewno będą wszystkim smakowały.
Pomidorowa wieżyczka
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce, dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy .
Pomidorowa wieżyczka
Obrane pomidory kroimy w plastry. Na pierwszym plastrze układamy jajka z majonezem.
Pomidorowa wieżyczka
Następnie układamy starty na tarce żółty ser.
Pomidorowa wieżyczka
Przykrywamy drugim plastrem i ponownie wykładamy jajka z majonezem... i tak do skończenia składników i osiągnięcia wysokiej wieży.