Agata88

Agata88

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

Pomidorowa z cieciorką i wędzonym twarożkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zupa pomidorowa z dodatkami. Cieciorka, papryka oraz wędzony twarożek nadają smak i aromat. Polecam!

Pomidorowa z cieciorką i wędzonym twarożkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pomidorowa z cieciorką i wędzonym twarożkiem

Na wywar

Na zupę

  • słoik przecieru pomidorowego (mały)
  • natka pietruszki
  • wędzony twarożek

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z cieciorką i wędzonym twarożkiem
Dwa skrzydełka z kurczaka gotujemy w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim, dodajemy kostkę warzywną dla smaku. 
Czerwoną paprykę kroimy w kostkę, marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i warzywa podsmażamy na patelni. Dodajemy odsączoną cieciorkę z puszki i całość jeszcze chwilę smażymy na patelni. 

Warzywa przekładamy do garnka z wywarem i gotujemy aż marchewka będzie miękka. 

ETAP 1:

Pomidorowa z cieciorką i wędzonym twarożkiem
Gotujemy wywar na skrzydełkach i warzywach.