Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem i miodem
Skrzydełka myjemy i wkładamy do gotującej się wody. W międzyczasie obieramy i myjemy warzywa.
Kroimy wzdłuż i dokładamy do garnka z wywarem, gotujemy do miękkości.
W drugim garnku zagotowujemy wodę i wkładamy woreczki z ryżem, gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po tym czasie wyjmujemy ugotowany ryż.
Do zupy dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawę oraz doprawiamy do smaku. Gdy zupa lekko przestygnie dodajemy miód i mieszamy.
Woreczek z ryżem rozcinany. Do miseczek wkładamy porcje ryżu i wlewamy zupę, dekorujemy.
Kroimy wzdłuż i dokładamy do garnka z wywarem, gotujemy do miękkości.
W drugim garnku zagotowujemy wodę i wkładamy woreczki z ryżem, gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po tym czasie wyjmujemy ugotowany ryż.
Do zupy dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawę oraz doprawiamy do smaku. Gdy zupa lekko przestygnie dodajemy miód i mieszamy.
Woreczek z ryżem rozcinany. Do miseczek wkładamy porcje ryżu i wlewamy zupę, dekorujemy.