Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z serkiem mascarpone
Pomidory dokładnie umyć, wykroić zgrubienia po ogonku, pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozpuścić masło i wrzucić pokrojone pomidory. Gotować aż pomidory się rozpadną.
Następnie zmiksować je blenderem na gładka masę. Ja pomidorów nie przecierałam już przez gęste sito bo w zupce pozostały tylko maleńkie skóreczki ale jeśli ktoś jest bardzo wyczulony i skórki mu przeszkadzają lepiej niech zmiksowane pomidorki przetrze przez gęste sito.
Do zmiksowanych pomidorów dodać bulion oraz serek mascarpone. Wszystko zagotować i gotować ok 10-15 minut. Do smaku doprawić solą i cukrem. Gdyby serek nie rozpuścił się dokładnie jeszcze raz zmiksować blenderem.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Gotową zupkę podawać z makaronem lub ryżem, zupka jest dosyć gęsta więc doskonale smakuje również sama.
Następnie zmiksować je blenderem na gładka masę. Ja pomidorów nie przecierałam już przez gęste sito bo w zupce pozostały tylko maleńkie skóreczki ale jeśli ktoś jest bardzo wyczulony i skórki mu przeszkadzają lepiej niech zmiksowane pomidorki przetrze przez gęste sito.
Do zmiksowanych pomidorów dodać bulion oraz serek mascarpone. Wszystko zagotować i gotować ok 10-15 minut. Do smaku doprawić solą i cukrem. Gdyby serek nie rozpuścił się dokładnie jeszcze raz zmiksować blenderem.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Gotową zupkę podawać z makaronem lub ryżem, zupka jest dosyć gęsta więc doskonale smakuje również sama.
SylaUla
Jagodowa
Magdalena88