olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa pomidorowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa pomidorowa to klasyka wśród zup. Dziś dla odmiany wersja nie z makaronem, ale z ryżem gotowana na skrzydełkach.

Zupa pomidorowa z ryżem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pomidorowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z ryżem
Udka oraz skrzydełka umieszczam w garnku, po czym zalewam je zimną wodą, dodaję liść laurowy i gotuję na niewielkim ogniu. Kiedy tylko bulion zacznie się gotować, dodaję do niego oczyszczoną marchew, pietruszki oraz seler. Kiedy warzywa będą miękkie dodaję do bulionu pomidory. Zupę doprawiam solą oraz pieprzem i gotuję całość na wolnym ogniu. Pod koniec dodaję do zupy ugotowany ryż i gotuję całość jeszcze przez krótką chwilę.
Zupa pomidorowa z ryżem
Kiedy tylko bulion zacznie się gotować, dodaję do niego oczyszczoną marchew, pietruszki oraz seler. Kiedy warzywa będą miękkie dodaję do bulionu pomidory.
Zupa pomidorowa z ryżem
Do zupy dodaję następnie uprzednio ugotowany ryż.