Sposób przygotowania:
Pomidorowa z ryżem
Z porcji rosołowej/skrzydełek oraz warzyw gotujemy bulion.
Marchewkę kroimy w plasterki! Resztę można dodać w całości.
Po około 45 minutach wyjmujemy warzywa-z wyjątkiem marchewki która zostawiamy w zupie.
Ważne by wywar gotować na wolnym ogniu.
Wsypujemy ryż i gotujemy go w wywarze do miękkości.
Dodajemy pokrojoną drobniutko natkę pietruszki.
Po około 10 minutach można dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Zabielamy śmietanka- im jej więcej tym zupa bardziej kremowa i słodkawa.
Na sam koniec solimy do smaku.
Smacznego!
Marchewkę kroimy w plasterki! Resztę można dodać w całości.
Po około 45 minutach wyjmujemy warzywa-z wyjątkiem marchewki która zostawiamy w zupie.
Ważne by wywar gotować na wolnym ogniu.
Wsypujemy ryż i gotujemy go w wywarze do miękkości.
Dodajemy pokrojoną drobniutko natkę pietruszki.
Po około 10 minutach można dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Zabielamy śmietanka- im jej więcej tym zupa bardziej kremowa i słodkawa.
Na sam koniec solimy do smaku.
Smacznego!