Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z wędzoną makrelą
Cielęcinę umyć , pokroić na mniejsze kawałki . Zalać 1,2 litra wody , posolić do smaku i gotować 1 godzinę, Obrać marchewkę pietruszkę seler oraz cebulę, umyć. Warzywa dodać do cielęciny. Po godzinie wyjąć mięso oraz warzywa . Rosół przecedzić.Wlać do garnka , doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać trzy łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, wymieszać . Doprawić zupę do smaku pieprzem , sosem sojowym, ewentualnie solą w zależności jak kto lubi. Zupę gotować 10 minut.Makaron ryżowy połamać na krótszy i przyrządzić wg przepisu na opakowaniu , odcedzić . Makrelę wędzoną bez skóry pokroić część na mniejsze kawałki , resztę na większe. Makaron rozłożyć na cztery talerze. Dodać makrelę , zalać zupą pomidorową . Posypać posiekanym koperkiem.