mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Pomidorowy sos zasmażany na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidorowy sos na bazie rosołu

Pomidorowy sos zasmażany na rosole

Składniki:

Pomidorowy sos zasmażany na rosole

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowy sos zasmażany na rosole
Pomidory płuczemy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz rosół. Gotujemy na mocnym ogniu przykrywając pokrywką a następnie przecieramy. Masło stapiamy. Wsypujemy mąkę, mieszamy i rumienimy na jasnozłoty kolor. Odstawiamy. Przetarte pomidory dodajemy do zasmażki, mieszamy zagotowując. W razie potrzeby dodajemy jeszcze troszkę rosołu. Sos doprawiamy cukrem i solą. Mieszamy i podajemy na ciepło.