Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane papryką
Pomidory przekroić na pół. Wyjąć z nich miąższ, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Paprykę czerwoną i żółtą (wcześniej usunąć należy gniazda nasienne) pokroić także w kostkę.
Kromkę chleba rwiemy na mniejsze kawałki, skórkę odkładamy (nie będzie potrzebna), dodajemy trochę poszatkowanego szczypiorku. Doprawiamy solą i mieszamy.
Wydrążone pomidory napełniamy farszem, posypujemy obficie bułką tartą i smażymy od strony bułki na patelni.
Kiedy bułka tarta się zapiecze, przekładamy na półmiski, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Kromkę chleba rwiemy na mniejsze kawałki, skórkę odkładamy (nie będzie potrzebna), dodajemy trochę poszatkowanego szczypiorku. Doprawiamy solą i mieszamy.
Wydrążone pomidory napełniamy farszem, posypujemy obficie bułką tartą i smażymy od strony bułki na patelni.
Kiedy bułka tarta się zapiecze, przekładamy na półmiski, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.