Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pomidory faszerowane serem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Papryki umyć oczyścić i drobniutko posiekać. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać paprykę. Smażyć kilka minut i ostudzić.

Pomidory faszerowane serem i papryką

Składniki:

Pomidory faszerowane serem i papryką

 

  • 6 pomidorów
  • 200g koziego sera
  • 1/2 żółtej papryki
  • ½ czerwonej papryki
  • łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • cebula czerwona
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz i sól

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane serem i papryką
Papryki umyć oczyścić i drobniutko posiekać. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać paprykę. Smażyć kilka minut i ostudzić. Połączyć z kozim serem, doprawić. Pomidory umyć, usunąć wierzch i wydrążyć. Napełnić pomidory farszem serowym. Ułożyć w formie wysmarowanej masłem, przykryć kapeluszami pomidorów, piec ok. 10-15 min. w 190 st. C.

Tagi:

sery ser papryka