jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Faszerowane papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

To nasza polska papryka z greckim akcentem. Pyszne połączenie delikatnie wyczuwalnych pomidorów i sera, przełamane świeżą, aromatyczna bazylią.

Faszerowane papryki

Składniki:

Faszerowane papryki

 

  • Składniki na 4 porcje:
  • 2 żółte papryki,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 pomidor,
  • Około30-35 dag białego sera,
  • Olej do smażenia,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • Sól, pieprz, tymianek,
  • Oliwa ,
  • Kilka listków bazylii do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryki
Umyte i osuszone papryki przekrawamy na połowę i usuwamy z nich nasiona. Na oleju rumienimy pokrojona w kostkę cebulę, a następnie studzimy. Tak przygotowana cebule dodajemy do sera. Do sera dokładamy także jogurtem. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowane papryki przekrawamy na połowy. Każdą z połówek napełniamy przygotowanym serem. obok sera układamy po kawałku pomidora. Przygotowane danie skrapiamy oliwą i zapiekamy około 15 minut. Podajemy na ciepło!

Tagi:

ser sery papryka