Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Pomidory faszerowane serem

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Bardzo proste, lekkie i niezobowiązujące danie na wiosenną przystawkę, ale też jako dodatek do obiadu. Szybkie.

Pomidory faszerowane serem

Składniki:

Pomidory faszerowane serem

 

  • 6 - 8 niedużych równej wielkości pomidorów, z ogonkiem
  • 1 opakowanie twarogu białego (ja użyłam typu włoskiego)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 puszka zielonego groszku
  • pół pęczka koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane serem
Pomidorki umyć, odciąć pokrywki wydrążyć w środku. Serek rozgnieść widelcem z jogurtem (jak za twardy to dołożyć jogurtu), przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Na koniec dorzucić odsączony z zalewy zielony groszek, wymieszać. Nadziać pomidorki, przykryć pokrywką i już!