migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pomidory faszerowane szprotkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Zazwyczaj na śniadanie jadam coś co szybko się przygotowuje kanapki twarożek czy płatki z mlekiem. Ale jak nieraz mam więcej czasu lubię sobie coś powymyślać i przygotować coś innego. I powstały takie smaczne nadziewane pomidorki.

Pomidory faszerowane szprotkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidory faszerowane szprotkami

 

  • 6 niedużych pomidorów, ja dałam malinowe
  • 220 g szprotek w pomidorach
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 mała cebula

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane szprotkami
Pomidory umyć i osuszyć. Od każdego pomidora odciąć plasterk od strony ogonka i wydrążyć miąższ. Wygrążone pomidory uożyć do góry nogami na papierowym ręczniku aby spłynął pozostały sok. Do miski przełożyć szprotki w pomidorach i rozgnieść łyżką. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ugotowane jajka również pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do szprotek. Dodać również posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Farszem nadziać przygotowane pomidory. Udekorowac koperkiem i podawać z pieczywem.
Pomidory faszerowane szprotkami
Etap 1 Pomidory umyć i osuszyć. Od każdego pomidora odciąć plasterk od strony ogonka i wydrążyć miąższ.
Pomidory faszerowane szprotkami
Etap 2 Do miski przełożyć szprotki w pomidorach i rozgnieść łyżką.
Pomidory faszerowane szprotkami
Etap 3 Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ugotowane jajka również pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do szprotek. Dodać również posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać.

Tagi:

jajko jajka