Książka Kucharska: Kuchnia francuska - wieszjak.pl

Pomidory faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Pomidory umyć, przekroić na połówki. Naczynie żaroodporne dostosowane do wielkości p

Pomidory faszerowane

Składniki:

Pomidory faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Pomidory umyć, przekroić na połówki. Naczynie żaroodporne dostosowane do wielkości pomidorów wysmarować oliwą. Połówki pomidorów pozbawić miękkiego miąższu łyżeczką. W misce wymieszać zgniecione 4 ząbki czosnku, podartą na drobno bazylię i posiekaną zieloną pietruszkę oraz pokruszoną bułkę. Skropić całość oliwą i wymieszać. Nadziać masą połówki pomidorów, wstawić do piekarnika na ok. 20 minut, aż masa się zrumieni, ale pomidory nie powinny zmienić kształtu.

Tagi:

tarta