kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Pomidory pieczone w ziołach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W sezonie letnim staram się, aby na stole było dużo warzyw na różne sposoby.

Pomidory pieczone w ziołach

Składniki:

Pomidory pieczone w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Pomidory pieczone w ziołach
Czosnek przecisnąć przez praskę, utrzeć z oliwą i odrobiną soli. Dodać zioła, doprawić pieprzem. Pomidory przekroić na połówki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, dość obficie posmarować sosem oliwnym, wstawić do gorącego (200 st. C) piekarnika i zapiekać ok. 20 min. Podawać gorące jako przekąskę z bagietką lub jako dodatek do pieczonych mięs. 

Tagi:

zioła