Sposób przygotowania:
Pomidory zapiekane z kolorowym Farfale
Zagotować bulion . Wrzucić makaron Farfale . Ugotować al'dente. Odcedzić. Wrzucić ponownie do garnka w którym sie gotował . Dodać masło i zioła . Wymieszać . Przykryć i zostawić na 5 minut. Z pomidorów ściąć ,, denka" i wydrążyć usuwając miąższ- posolić w środku . W puste pomidory nałożyć makaron ( lekko upychając by weszło go jak najwięcej. Pomidory nakłuć wielokrotnie na około ( najlepiej wykałaczką ) bo inaczej popękają w trakcie pieczenia . Naczynie do zapiekania posmarować olejem i ułożyć w nim pomidory. Piec w temperaturze 190-200 * C przez 10-15 minut ( czas zależy od wielkości pomidorów . Pomidory są dobre kiedy skórka zaczyna sie marszczyć ale nie pęka . Wyjąć i podawać gorące np. do piersi z kurczaka pieczonej na grillu .