Sposób przygotowania:
Pomodoro
bardzo proste
na rozgrzany olej wrzucamy czosnek /moze byc w calosci jak robia to prawdziwi wloscy kucharze lub poszatkowany/dodajemy pomidory z puszki/jesli sa swieze to najpierw trzeba naciac skorki
nie za gleboko i zanuzyc w gotujacej sie wodzie na okolo 1 minute az skorka zacznie odchodzic , obrac ,wyjac nasiona i pokroic w wieksza kostke/
dodac lisc laurowy sol pieprz do smaku,przecier pomidorowy
cukier jesli musimy
gotujemy na malym ogniu do miekkich pomidorkow
do cieplego pomodoro dodajemy bazylie pokrojona w paseczki
/listki bazyli nakladam jeden na drugi zawijam i kroje /
na rozgrzany olej wrzucamy czosnek /moze byc w calosci jak robia to prawdziwi wloscy kucharze lub poszatkowany/dodajemy pomidory z puszki/jesli sa swieze to najpierw trzeba naciac skorki
nie za gleboko i zanuzyc w gotujacej sie wodzie na okolo 1 minute az skorka zacznie odchodzic , obrac ,wyjac nasiona i pokroic w wieksza kostke/
dodac lisc laurowy sol pieprz do smaku,przecier pomidorowy
cukier jesli musimy
gotujemy na malym ogniu do miekkich pomidorkow
do cieplego pomodoro dodajemy bazylie pokrojona w paseczki
/listki bazyli nakladam jeden na drugi zawijam i kroje /