rafik

rafik

Kucharz
[Przepisów: 4]

Pomodoro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smakuje z pene lub innymi dodatkami jak z krewetkami albo chilli

Pomodoro

Składniki:

Pomodoro

 

  • 1puszka pomidorow/lub 8-12 swiezych/
  • 1peczek swiezej bazyli
  • 2 zabki czosnku
  • 2 listki laurowe
  • 4-6 lyzeczek przecieru pomidorowego
  • 1 wyzka olivy
  • sol, pieprz
  • cukier/jesli zakwasne/

Sposób przygotowania:

Pomodoro
bardzo proste
na rozgrzany olej wrzucamy czosnek /moze byc w calosci jak robia to prawdziwi wloscy kucharze lub poszatkowany/dodajemy pomidory z puszki/jesli sa swieze to najpierw trzeba naciac skorki
nie za gleboko i zanuzyc w gotujacej sie wodzie na okolo 1 minute az skorka zacznie odchodzic , obrac ,wyjac nasiona i pokroic w wieksza kostke/
dodac lisc laurowy sol pieprz do smaku,przecier pomidorowy
cukier jesli musimy
gotujemy na malym ogniu do miekkich pomidorkow
do cieplego pomodoro dodajemy bazylie pokrojona w paseczki
/listki bazyli nakladam jeden na drugi zawijam i kroje /