marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pompony ziemniaczane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Masę ziemniaczaną zagnieść,dodać jajko,aby wiązało masę,po czym uformować kulki i kłaść na gorący olej.Smażyć na złoto.

Pompony ziemniaczane

Składniki:

Pompony ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Pompony ziemniaczane
Obrać ziemniaki i podzielić na połowę-jedną część ugotować,drugą zetrzeć na drobnych oczkach.Ugotowane ziemniaki przestudzić,a potem oddzielić na pół naczynia i dodać startych
i szklankę mąki ziemniaczanej.Masę zagnieść dodać jajko,aby
masa się wiązała,posolić i dodać szczyptę ostrej mielonej papryki.Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.