Sposób przygotowania:
Popcorn na ostro z przyprawami.
Przygotować duży garnek z grubym dnem,aby się nie przypalał
podczas prażenia,2 torebki popcornu i olej z oliwek.Wlać oleju tyle,by zakrył dno,po chwili wrzucić jedną turę popcornu i zakryć przejrzystą pokrywką,aby można było doglądać proces prażenia ,bez podnoszenia pokrywki.Podnieść garnek do góry i kilka razy wstrząsnąć,aby popcorn lepiej się wykluwał.Gdy będzie już gotów,
przesypać do dużej misy cynowej lub plastykowej i doprawiać ko-
lejno solą,kminkiem,szczyptą ostrej mielonej papryki i szczyptą
roztartych ziół do lepszego smaku,wymieszać i podawać.To samo
zrobić z drugą porcją.
podczas prażenia,2 torebki popcornu i olej z oliwek.Wlać oleju tyle,by zakrył dno,po chwili wrzucić jedną turę popcornu i zakryć przejrzystą pokrywką,aby można było doglądać proces prażenia ,bez podnoszenia pokrywki.Podnieść garnek do góry i kilka razy wstrząsnąć,aby popcorn lepiej się wykluwał.Gdy będzie już gotów,
przesypać do dużej misy cynowej lub plastykowej i doprawiać ko-
lejno solą,kminkiem,szczyptą ostrej mielonej papryki i szczyptą
roztartych ziół do lepszego smaku,wymieszać i podawać.To samo
zrobić z drugą porcją.