Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Popovers

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis jest niezwykle prosty!Popoversy wychodzą rewelacyjne ... delikatnie chrupiące ... ciągnące w środku.Sami możemy komponowac ich smak.

Popovers Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Popovers

 

 

Sposób przygotowania:

Popovers
Wszystkie składniki miksujemy do gładkości. Przygotowujemy foremki ( ja użyłam foremek silikonowych). (Do przepisu najlepiej uywac pojedynczych foremek a nie jedej duzej z kilkunastoma wglebieniami). Napełniamy je do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 210ºC przez ok.20 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180ºC i pieczemy dodatkowe 15 minut. Podajemy gorące prosto z piekarnika!- Możęmy je nadziac farszem - Zjesc z dżemem - Dodac masło czekoladowe Nie ma tu ograniczeń!
Popovers
Znikają w błyskawicznym tempie jeszcze gorące!
Popovers
Wzorek powstał tylko i wylacznie od foremki

Tagi:

jajko jajka