Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Por na morelowo :

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ostry smak pora przełamany konfiturą morelową .

Por na morelowo :

Składniki:

Por na morelowo :

 

  • 1/2 szklanki pokrojonego w cienkie pół plasterki pora
  • 1 utarta na tarce jarzynowej ( grube oczka ) marchew
  • 1 utarte na tarce jarzynowej ( grube oczka ) jabłko
  • 1 łyzeczka konfitury morelowej
  • 2 łyzki oleju ( użyłam z pestek winogron )
  • sok z cytryny
  • pieprz cytrynowy
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Por na morelowo :
Wymieszać por , marchew i jabłko. Zrobić dresing z konfitury i oleju. Polać surówkę i wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą .
Doskonale pasuje do ryb i dań z grilla .