monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Porosołowa pasta do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dosyć oryginalny pomysł na pastę,ale bardzo smaczny:-)

Porosołowa pasta do chleba Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Porosołowa pasta do chleba

 

  • włoszczyzna z rosołu z wyjątkiem pory
  • mięso z rosołu (skrzydełka, porcja rosołowa)
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sol, pieprz, papryka słodka

Sposób przygotowania:

Porosołowa pasta do chleba
Mięso obrać i wrzucić do blendera. Włoszczyznę pokroić w mniejsze części i również wrzucić do blendera. Zblenderować na papkę. Przełożyć do miski. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, podobnie postąpić z ogórkiem. Odsączyć na sicie. Dodać do jarzynowej papki. doprawić do smaku, wymieszać. dodać majonez i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Podawać z chlebem. SMACZNEGO!
Porosołowa pasta do chleba
Włoszczyznę zblenderować na papkę i przełożyć do miski
Porosołowa pasta do chleba
Cebulę i ogórki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach