msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Porosołowa pasta z kurczaka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Z mięsa pozostałego z gotowania rosołu można zrobić na kolację całkiem smaczną i pożywną pastę.

Porosołowa pasta z kurczaka. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Porosołowa pasta z kurczaka.

 

  • 3 ugotowane bez skóry pałki z kurczaka
  • 4 duże rzodkiewki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz zielony do smaku

Sposób przygotowania:

Porosołowa pasta z kurczaka.
Mięso obrałam z kości i chrząstek,rozdrobniłam na kawałki,po czym zmiksowałam je blenderem. Rzodkiewki drobno pokroiłam. Koperek posiekałam. Całość wymieszałam z majonezem i doprawiłam solą i świeżo zmielonym pieprzem zielonym. Smarowałam gotową pastą kanapki i podawałam z papryką i ogórkiem konserwowym.
Porosołowa pasta z kurczaka.
Rozdrobnione na kawałki mięso,oddzielone od kości zblendowałam.
Porosołowa pasta z kurczaka.
Do mięsa dodałam pokrojoną drobno rzodkiewkę i posiekany koperek,doprawiłam.
Porosołowa pasta z kurczaka.
Całość połączyłam z majonezem i dokładnie wymieszałam.