iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Porowo-pekińska do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra sałatka obiadowa z kapusty i pora

Porowo-pekińska do obiadu

Składniki:

Porowo-pekińska do obiadu

 

  • 1/2 szkl pekińska kapusta,
  • 1 szt por,
  • 1 łyżka ketchup,
  • 1 łyżka majonez,
  • 2 łyżki jogurt naturalny,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 1 szt jabłko

 

Sposób przygotowania:

Porowo-pekińska do obiadu
Kapustę pekińską myjemy suszymy i kroimy w paseczki .Pora białą część myjemy i kroimy w plasterki.Jabłko obieramy z skórki usuwamy gniazdo nasienne Dodajemy do sałatki starte jabłko Składniki mieszamy i lekko solimy i doprawiamy pieprzem białym .Robimy sos.Mieszamy z sobą jogurt ,majonez i ketchup .Dobrze mieszamy .Dodajemy sos do sałatki .Razem mieszamy .Ozdabiamy porem i ketchupem.Ozdabiamy koperkiem