Sposób przygotowania:
Porowo- ziemniaczana zupa krem
Por oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Tak przygotowanego przysmażamy na maśle. Między czasie ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pokrojone ziemniaki dodajemy do pora. Całość razem podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty, po czym warzywa zalewamy większą częścią wody. Do warzyw dodajemy kostkę rosołową i gotujemy je pod przykryciem do miękkości.
Po tym czasie zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładki krem. Gotowy krem ponownie stawiamy na ogniu, doprawiamy do smaku i zagotowujemy. W zależności od tego jaką lubimy konsystencję zupy, dolewamy do niej lub nie wody.
Gotową zupę porcjujemy na talerze. Podajemy z kleksem śmietany.
Po tym czasie zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładki krem. Gotowy krem ponownie stawiamy na ogniu, doprawiamy do smaku i zagotowujemy. W zależności od tego jaką lubimy konsystencję zupy, dolewamy do niej lub nie wody.
Gotową zupę porcjujemy na talerze. Podajemy z kleksem śmietany.
skuter5
ciasteczka