Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii z serem camembert
Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy mniejsze kawałki. Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w piórka. Szczypiorek opłukujemy i drobno kroimy.
W garnku na maśle lub olejuprzesmażamy cebulę. Gdy ta się zeszkli do garnka wrzucamy ziemniaki oraz cukinię i chwilę przesmażamy. Całość zalewamy rosołem i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków ( te są młode i dodatkowo drobno pokrojone więc ugotują się bardzo szybko, przy "starych" ziemniakach najpierw gotujemy ziemniaki, a gdy zaczną mięknąć dodajemy cukinię).
Pod koniec gotowania do zupy wrzucamy ser camembert. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.
Gotową zupę miksujemy za pomocą blendera na gładki krem.
Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
W garnku na maśle lub olejuprzesmażamy cebulę. Gdy ta się zeszkli do garnka wrzucamy ziemniaki oraz cukinię i chwilę przesmażamy. Całość zalewamy rosołem i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków ( te są młode i dodatkowo drobno pokrojone więc ugotują się bardzo szybko, przy "starych" ziemniakach najpierw gotujemy ziemniaki, a gdy zaczną mięknąć dodajemy cukinię).
Pod koniec gotowania do zupy wrzucamy ser camembert. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.
Gotową zupę miksujemy za pomocą blendera na gładki krem.
Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
ciasteczka
robaczek
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że zupa Wam smakowała :)
misia5
Nie ma problemu :) Można przygotować w każdej chwili :)
mocsłodkości