Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pory duszone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pory duszone z pieczarkami to bardzo smaczny dodatek na ciepło do mięsnych dań. Przygotowanie nie wymaga dużo pracy ani czasu.

Pory duszone z pieczarkami

Składniki:

Pory duszone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pory duszone z pieczarkami
Pory przekroić wzdłuż, dokładnie umyć i pokroić na kawałki. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki lekko podsmażyć na rozgrzanej oliwie z masłem. Następnie dodać przygotowane pory, skropić odrobiną wody i udusić do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać natką pietruszki. Podawać jako dodatek do obiadu