Sposób przygotowania:
Pory w sosie winegret
Pory oczyszczamy a następnie płuczemy pod wodą, obcinamy korzonki i część górną.
Przecinamy każdy por wzdłuż lecz nie do końca żeby się nam nie rozsypały.
Zwijamy w końcach tzn : na końcu i na początku mniej więcej po środku tych dwóch lokacji.
Wkładamy tak przyrządzone pory do garnka z gotującą się wodą i gotujemy około 15-20minut.
Gdy pory się nam już ugotują wykładamy je na sitko i przepłukujemy zimną wodą następnie suszymy na świeżej ściereczce , możemy pokroić kawałki na mniejsze .
Sos:
W misce mieszamy ocet winny z musztardą dodać olej.
Podlewać na talerzu.
Przecinamy każdy por wzdłuż lecz nie do końca żeby się nam nie rozsypały.
Zwijamy w końcach tzn : na końcu i na początku mniej więcej po środku tych dwóch lokacji.
Wkładamy tak przyrządzone pory do garnka z gotującą się wodą i gotujemy około 15-20minut.
Gdy pory się nam już ugotują wykładamy je na sitko i przepłukujemy zimną wodą następnie suszymy na świeżej ściereczce , możemy pokroić kawałki na mniejsze .
Sos:
W misce mieszamy ocet winny z musztardą dodać olej.
Podlewać na talerzu.