Sposób przygotowania:
Porzeczkowa galaretka w musie
1 litr oczyszczonych porzeczek zmiksować blenderem, zagotować, dodać cukier i gotować 10 minut, dodać całe porzeczki i gotować dalsze 10 minut, wyłączyć gaz, dodać galaretkę porzeczkową i dokładnie wszystko połączyć, przelać do słoików, dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem, poczekać do wystygnięcia, ustawić w chłodnym, ciemnym miejscu.
![Porzeczkowa galaretka w musie Porzeczkowa galaretka w musie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/porzeczkowa-galaretka-w-musie-54466.jpg)
![Porzeczkowa galaretka w musie Porzeczkowa galaretka w musie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/porzeczkowa-galaretka-w-musie-54467.jpg)