Sposób przygotowania:
Porzeczkowy makaronETAP 1
Porzeczkę przepłukujemy i odsączamy z wody. Tak przygotowaną przekładamy do garnka. Dodajemy do niej cukier i stawiamy na ogniu. Owoce gotujemy około 10 minut. Powinny zmięknąć i puścić sok.
ETAP 2
Gotowe zdejmujemy z ognia i miksujemy. Pod koniec miksowania łączymy je ze śmietaną. Tak przygotowany mus możemy ewentualnie dosłodzić do smaku.
ETAP 3
Między czasie w oddzielnym garnku gotujemy makron według przepisu na opakowaniu.
ETAP 4
Ugotowany łączymy z porzeczkowym musem. Otrzymany fioletowy makaron porcjujemy na talerze.
ETAP 5
Biały ser kroimy na mniejsze części, bądź też rozkruszamy. Rozdrobniony wykładamy na makaron. Całość delikatnie posypujemy cynamonem, dekorujemy świeżymi owocami i podajemy.
gusia1000