polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Posypka do ciast z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Posypka do ciast z migdałami

Posypka do ciast z migdałami

Składniki:

Posypka do ciast z migdałami

 

  • 1 białko
  • 80 ml płynnego miodu
  • pół łyżeczki mielonego cynamonu
  • pół łyżeczki miałkiej soli
  • 1,5 szklanki lekko uprażonych migdałów w skórkach
  • 1/3 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Posypka do ciast z migdałami
Z białka ubić puszystą pianę. Wymieszać z pozostałymi składnikami. masę rozłożyć równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Prażyć w temp. 175 st. C przez 20 minut. W trakcie prażenia pomieszać 2 razy. Wyjąć z piekarnika. Odstawić do ostygnięcia. Przełożyć do miksera i rozdrobnić mikserem. Posypywać dowolne ciasto.